Rólunk

A TONITA KFT 1996 novemberében alakult, egymillió forintos törzstőkével. A két alapító, Tóth László és neje, Tóthné Lechner Margit ötven – ötven százalékos tulajdonosok. A cég Ügyvezető Igazgatója és felelős képviselője Tóth László.

Öt alkalmazottal dolgozunk, éves termelésünk kettőezer ötszáz – háromezer pár lábbeli gyártása közötti. Készítünk férfi, női, gyerek lábbelit, és kézzel gyártott technológiával női bőrtalpas, faszeges néptánc cipőt, és csizmát, valamint férfi néptánc cipőt, csizmát, és lovagló csizmát.

A termékeinket belföldi piacon értékesítjük saját üzletünkben, és megbízott üzletkötőn keresztül, minta utáni előrendelések alapján.

A szállítási határidő tizennégy – huszonegy nap között van. Igény szerint vagy leszállítjuk, vagy postán küldjük a megrendelt árut. A fizetés készpénzfizetési számla ellenében készpénzzel, vagy átutalásos számlával, huszonegy nap fizetési határidővel esedékes. A garanciális feltételeket a jogszabályban előírtak szerint kezeljük.

A KFT alapítása előtt 1988 – tól mint egyéni vállalkozó dolgoztam, ugyan azokkal az emberekkel, mint akik most vannak a cégnél. A szakma legapróbb fogásait édesapámtól tanultam, aki harmincöt évig cipészmester volt, apai és anyai nagyapám csizmadiák voltak. Tőlük sajátítottam el a kézi cipőkészítés fortélyait. A vállalkozást édesapám betegsége után vettem át és a termelést ez után kezdtem növelni új dolgozók és gépek beszerzésével.

A KFT – ben dolgozó alkalmazottak mind a kézi, mind a gépi cipőgyártási eljárásokat ismerik, és alkalmazzák egyaránt, ami a mai cipőgyártásban igen ritka privilégium. A kézi gyártással készült cipők szállítási határideje hosszabb, mert ez az eljárás pontos és aprólékos munkát igényel. A tavalyi évben ezekből a termékekből több készült, mint a megelőző időszakban, most már a dunántúlról, sőt már Szlovákiából is kaptunk megrendeléseket.

A lábbelikhez használt anyagok beszerzését általában olasz és német importból oldjuk meg. A bőrök, talpak, felsőrészek, segéd és kellékanyagok olasz, a ragasztók Németországból származnak. Sajnos a magyar könnyűipar „gyengélkedése” miatt csak minimális talpat, és bőrt tudunk beszerezni a gyártáshoz.

Reméljük termékeink elnyerték a tetszésüket, és hamarosan vásárlóink között üdvözölhetjük Önöket.

Tisztelettel: Tóth László ügyv. ig.